«

»

Energetisch

In het circuit van alternatieve geneeswijzen bestaat een groot schala aan energetische behandelwijzen. De meest bekende vormen zijn: Reiki, magnetiseren en Shiatsu (massage). Deze spelen in op het feit dat een mens niet enkel stoffelijk maar ook energetisch is. Bij energetisch kun je denken aan bijvoorbeeld de chacra’s.

Energetisch lichaam

Het idee van een energetische behandeling is dat een mens naast zijn stoffelijke lichaam (dat wat je aan kan raken), ook een energetisch lichaam heeft. Net zoals het normale lichaam heeft het energetische lichaam een circulatie van energie. In het stoffelijke lichaam heb je bloed. In het fijnstoffelijke lichaam heb je enkel rondcirculerende energie. De mind (gedachten) van een mens brengen ordening in dit systeem. Wanneer iemand een gedachtenstructuur heeft welke zijn natuurlijke stroom tegenhoud dan krijg je een opstopping/blokkade. Deze blokkade ontstaat in het energetische lichaam. Daar waar de blokkade is kan de energie niet meer vrijelijk stromen. Hierdoor kan het stoffelijke lichaam op deze plekken niet meer de begeesting krijgen welke het nodig is en stort in. Gelukkig is deze laatste link een langzaam proces en kan het dus gedetecteerd en voorkomen worden.

De behandeling

Bij energetische behandeling word de doorstroming in het fijnstoffelijke lichaam weer hersteld. Op deze manier word iemand weer gezond. Echter is de invloed tussen het fijnstoffelijke en stoffelijke lichaam langzaam. Dus lichamelijke duurt het even voor je duidelijke resultaten boekt.

De mind

Zoals eerder vermeld ontstaan de blokkades in het energetische lichaam door onhandige gedachtenstructuren. Na een energetische behandeling worden (niet meteen alle) blokkades opgeruimd of afgezwakt. Helaas heeft dit een tijdelijk effect. Dit komt doordat de mind welke de blokkade heeft veroorzaakt nog steeds dezelfde is. Een opgeruimde blokkade word dus weer langzaam opgebouwd. Om dus volledig en voor altijd van klachten af te komen moeten gedachtenstructuren aangepast worden. Wel is het zo dat het energetisch veranderen word opgemerkt door je mind. Op deze manier kan de mind intuitief aanvoelen waar zijn gedachtenstructuur on functioneel word een het beste gewijzigd kan worden. Echter moet de persoonlijkheid dit wel toestaan wil deze “automatische” genezing tot stand komen. Met andere woorden: iemand kan wel aanvoelen dat iets beter voor hem is, maar als iemand daar niet naar luisterd dan gebeurd er ook niks.

Geef een reactie